Verf werk wijzer

De verf van Mia Colore verf  wordt voor u met de grootste zorg en zorgvuldigheid gemaakt. Bij de productie worden zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen gebruikt en alleen natuurlijke pigmenten. Door het toepassen van de natuurlijke pigmenten kunnen tijdens het fabricage proces "iedere levering wordt exclusief voor u gemaakt" eventueel kleine schommelingen in kleur ontstaan. Mengt u daarom altijd meerdere blikken verf samen en probeer nabestellingen te voorkomen.

Krijtverf − Gesso Vernice
 
In oude landhuizen en palazzo’s vindt u vaak de prachtige poederachtige kleuren op de wanden. Volle warme kleuren met een zachte en zeer matte uitstraling. Deze uitstraling wordt verkregen door het werken met de natuurlijke pigmenten en een toevoeging
van krijt aan de verf. De krijtverf is zeer goed dekkend, wasbaar, goed overschilderbaar en zeer mat en poederig. De verf geeft niet af.De verf dient voor het beste resultaat aangebracht te worden middels 2 lagen. De ondergrond dient coherent, stof en vetvrij te zijn. De verf kan zonder speciale onderlaag aangebracht worden op vele ondergronden, mits hechting aanwezig is. Zoals o.a. poreuze minerale ondergronden die voldoende droog en afgebonden zijn zoals pleisterwerk, beton, metselwerk, wateroplosbaren cementbezetting en spuitpleisters. Eveneens geschikt voor de behandeling van gipskarton, glasweefsel, structuurpleisters en behang en latex / oude muurverf.Bij sterk zuigende ondergronden verdunnen met ca. 10% water. Aanbrengen met een kwast of roller, op een droge schone onderlaag. (kan rechtstreeks op de meeste ondergronden, ook latex). Al naar gelang de gewenste uitstraling keuze tussen de kwast en of roller.Stof droog: na 1 uur, overschilderbaar na ca 4 uur. Houdbaarheid: minimaal 1 tot enkele jaren.

 
Verpakking: is 1L en 2,5L.
 
Kleuren: Deze verf is verkrijgbaar in alle Mia Colore verf  kleuren. Eigenschappen: * Uitstekende dekking * Gemakkelijk verwerkbaar * Afwasbaar * Praktisch reukloos * Spatvrij Beperkingen, niet gebruiken wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 5°C is. Relatieve vochtigheid max.. 80%. Raadpleeg steeds veiligheidsinformatieblad. Buiten bereik van kinderen houden. Verfresten laten opdrogen en deponeren bij een erkende verwerker.
 
VOS klasse a. grenswaarde 2010 : 30gr/L dit product bevat maximaal 30gr/L VOS.
  1. Ondergrond dient vetvrij, stofvrij, coherent, draagkrachtig en droog te zijn.
  2. Bij onzekerheid ontvetten met reiniger of aangepast reinigingsproduct.
  3. Schuren tot oppervlak mat en relatief ruw is.
  4. Ondergrond moet op z’n minst 28 dagen uitgedroogd zijn.
Rendement: Tussen de 10 en 12 m2 per liter per laag.
 
Tip: Bij toepassing op gipsplaten een 1e laag muur primer te zetten t.b.v. het verminderen van de zuiging verschillen.     

Kalkverf – Calce Vernice
 
Kalkverf is een klassieke verftechniek en wordt al sinds mensenheugenis toegepast is in Italië. De zachte, transparante uitstraling en structuur op de muren is bijzonder. Door het gebruik van kalk en natuurlijke pigmenten ontstaat een kleurenspel dat bijzonder is. De nuances in kleur, zowel in aanwezigheid als kleurdiepte is afhankelijk van de wijze van aanbrengen en de ondergrond. Kalkverf geeft een muur een matte, zacht en gewolkt / gestreept effect met diepte en karakter. De kalkverf is eenvoudig aan te brengen. De kalkverf dient op een geschikte ondergrond geplaatst te worden. U kunt dan denken aan poreuze, vocht doorlatende muren, cement, beton, pleister etc.  Kalkverf is niet geschikt om te plaatsen op vloeren, glas, en of niet poreuze ondergronden. Deze verf is een 100% minerale ecologische kalkverf.
De verf verdunnen tot een makkelijk verwerkbare verf, aan te brengen met een blokkwast.
1e laag ca. 30% verdunnen (afhankelijk van de dikte van de verf),
2e laag ca. 15%. Verhoudingen van verdunning bij meerdere blikken gelijk houden, ter voorkoming van kleurverschil.
 
De kalkverf ineens aanbrengen, nat op nat. Dus niet als eerste de randen doen en of in blokken werken. Kalkverf kan niet bijgewerkt worden, dit geeft een afwijking in kleur. Stof droog: na 2 a'3 uur, overschilderbaar na ca 8 uur. Bij afwerking met een vernis, min. 24 uur laten uitharden. Houdbaarheid: minimaal 1 jaar, op een droge vorstvrije plaats. Verpakking is 2,5L. Eigenschappen: * Uitstekende dekking * Gemakkelijk verwerkbaar * Bacteriën en schimmelwerend * Zeer waterdamp doorlatend * Onbrandbaar.
 
Beperkingen, niet gebruiken wanneer de temperatuur van lucht en oppervlak onder de 5°C is. Relatieve vochtigheid max. 80%. Raadpleeg steeds veiligheidsinformatieblad.
Buiten bereik van kinderen houden. 
Verfresten laten opdrogen en deponeren bij een erkende verwerker.

VOS klasse a. grenswaarde 2010 : 30gr/L dit product bevat maximaal 30gr/L VOS
  1. Ondergrond dient vetvrij, stofvrij, coherent, draagkrachtig en droog te zijn.
  2. Bij onzekerheid ontvetten met reinigingsmiddel of aangepast reinigingsproduct.
  3. Schuren tot oppervlak mat en relatief ruw is.
  4. Ondergrond moet op z’n minst 28 dagen uitgedroogd zijn.
 
Rendement per liter per laag ca 10 – 14 m2. Aanbrengen met een blokkwast.

Het Advies
De aanwijzingen in dit document zijn samengesteld op basis van de laatste technieken en informatie. Echter het betreft een algemene aanwijzing en kan nimmer zonder rekening te houden met de individuele situatie overgenomen worden. Mia Colore en haar dealers zijn niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de algemene geldigheid voor de algemene geldigheid van deze aanwijzingen moeten daarom worden afgewezen, daar toepassing en verwerkingsmethoden buiten onze invloed liggen en grote verschillen in de aard van de ondergrond steeds een aanpassing van de werkwijze vragen naar het inzicht van de vakkundige verwerker vragen.
Er zijn geen producten in deze categorie.