Krijtverf

Krijtverf is ontwikkeld om (onbehandeld) hout, muren of plafonds te voorzien van een satijnachtige matte kleurlaag. Met krijtverf geeft u o.a. muren, meubels, houten voorwerpen, vloerplanken een authentieke uitstraling. De verf is totaal mat en laat zich eventueel gemakkelijk door schuren om een verouderd effect te krijgen.

Krijtverf is open van structuur en daardoor vlekgevoelig. Dit kan worden voorkomen door het aanbrengen van een beschermlaag zoals Verf finish, Mat finish of Antiekwas. Hiermee kan het oppervlak worden beschermd tegen spat- en vetvlekken. Indien nodig kan krijtverf worden afgewerkt met enkele lagen acrylaat vernis om de mechanische belastbaarheid te verhogen, zoals bijvoorbeeld toepassingen op tafelbladen.

Krijtverf kan worden aangebracht met een roller of kwast. De roller geeft echter niet het typische karakter en klassiek krijt effect. Om het mooiste resultaat te krijgen is het aan te raden om de krijtverf onverdund met een brede langharige zachte kwast aan te brengen. De blijvende zichtbare kwaststreken geven een authentieke, warme uitstraling kenmerkend voor deze verfsoort. Voor het beste resultaat dient u minimaal 2 lagen aan te brengen.
   

Oud gelakt eikenkastje.         Geschilderd met krijtverf en bewerkt.

Oud eikenhout kastje.

1 laag SÜDWEST grondverf.

1 laag Krijtverf kleur 21.

2 lagen Krijtverf kleur 65.
 

Krijtverf terug schuren en daarna afwerken met blanke was.

Het eindresultaat met Krijtverf.
 

Ook dealer van Farrow & Ball verf.


 

LijstRooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op: